Over ons

Over CCC

Classic Cars Connection is een jong bedrijf, gevestigd in Zwolle met een verkooppunt in Wezep en een warm hart voor oldtimers. Ons devies: een klassieker geef je door.

De komende jaren stopt de ene generatie met zijn hobby. Wij zorgen dat die kan worden doorgegeven aan de volgende generatie, zodat de klassiekers-heritage blijft voorbestaan. Want autorijden is leuk en met klassiekers nog vele malen leuker. Tuurlijk doen wij dit met een winstoogmerk. Alleen wordt dit oogmerk voortgedreven door de liefde voor klassiekers, niet door de liefde voor geld.

Klassiekers zijn er om in te rijden

Om de volgende generaties te enthousiasmeren, leveren we turnkey klassiekers af. Dus rijdend naar huis genieten van de ongefilterde benzinelucht en de oudemannengeur in het interieur. De één kiest ervoor al rijdend zijn klassieker te verbeteren, de ander kiest voor conservering en weer een ander voor dagelijks gebruik. Wij verkopen geen over-gerestaureerde objecten die vervolgens in een verwarmde garage annex galerie verdwijnen. Daar is op zichzelf niks mis mee, maar dat sluit niet aan op onze visie dat klassiekers er zijn om mee te rijden. Zo kun je ze in onze ogen het best beleven

Turnkey-conditie

Classic Cars Connection is geen restauratiebedrijf. Wel maken we gebruik van de diensten van specialisten om de klassiekers in turnkey-conditie te krijgen. Veel werkzaamheden voeren we in eigen beheer uit, waardoor de klassiekers die wij verkopen technisch goed en veilig functioneren. Lees meer bij Onze diensten.

"Als ik mijn voorliefde voor klassiekers beschrijf, dan zeg ik dat er veel benzine door mijn aderen stroomt. Het auto-gen is er bij mij met de paplepel ingegoten"

Over Bas

Wie is Bas van ter Meij, de ondernemer achter Classic Cars Connection?

Van huis uit

Ik herinner me mijn vader als die man die half woonde in zijn garage. Avonden en weekenden bracht hij door met een auto die hij uit de grond trok en daarna weer verkocht. Op veel jeugdfoto’s zie je een bijna voltooide auto met mij voor de grill of op het spatbord. De ene keer een Traction Avant, een MG B of een Triumph Spitfire, dan weer een Jowett Jupiter of een Jensen Interceptor. Door mee te kijken en te doen kreeg ik het sleutelen aardig onder de knie. Ik kan inmiddels van mezelf zeggen dat ik een allround sleutelaar ben, met een lichte voorkeur voor alles wat met plaatwerk heeft te maken.

Oude liefde roest niet

Om van mijn hobby mijn beroep te maken, ben ik naar het Instituut van de Autohandel (IVA) gegaan. Daarna heb ik een tijdje aan de commerciële kant van de automotive gewerkt, om me vervolgens bij een aantal financiële instellingen zoals ABN AMRO en Nationale-Nederlanden bezig te houden met verschillende disciplines binnen de marketing. Al die jaren bleef ik in mijn vrije tijd onder ‘het oude ijzer liggen’. Van huis uit heb ik een liefde voor Engelse klassiekers, maar in de loop der jaren is mijn voorkeur naar Frans gegaan. Het uit Frankrijk halen van een Mehari of een motor wisselen van een Citroën SM zijn voor mij prachtige avonturen.

Doorgeven moet

Eind 2020 besloot ik me volledig te gaan richten op wat ik echt leuk vind: het in- en verkopen van klassiekers. Met als onderliggend doel: deze prachtige hobby doorgeven aan volgende generaties. Als 50’er merk ik dat de generaties onder mij wel enthousiast over klassiekers zijn, maar minder de behoefte hebben om te sleutelen of te restaureren. Terwijl de generatie boven mij graag zijn gekoesterde klassieker wil doorgeven, zodat deze in goede handen komt. Mijn kracht is tussen die twee groepen liefhebbers bemiddelen. Want een klassieker geef je door.

De diensten

In- en verkoop van klassiekers

U kunt bij Classic Cars Connection klassiekers kopen waar uw hart sneller van gaat kloppen. Wij kunnen ook uw klassieker verkopen, eventueel in consignatie, en zo uw liefde op vier wielen doorgeven aan de volgende generatie.

Koop van uw klassieker

Als u bij ons een klassieker koopt, kunt u er direct van genieten. Contactsleutel erin, draaien en naar huis rijden. U mag van ons verwachten dat u een klassieker koopt die voldoet aan de eisen van de RDW (met een Nederlands kenteken en eventueel APK-gekeurd) en die technisch naar behoren functioneert. Wij streven ernaar de authenticiteit van de klassieker te schragen met een zo’n compleet mogelijk onderhouds- en eigenaarshistorie. U koopt bij ons een klassieker voor een marktconforme prijs, eventueel onderbouwd met een taxatierapport.

Verkoop van uw klassieker

U kunt bij ons terecht voor verkoop van uw klassieker(s). Zelf verkopen kost tijd, inspanning en gedoe. Wij kunnen dat uit handen nemen door de auto van u te kopen. Op basis van de technische en algehele conditie van uw auto doen wij uw een bod. Ons doel: de auto doorgeven aan een andere liefhebber. Daarvoor is het soms nodig dat het plaatwerk en de techniek geüpdatet moeten worden, zodat de koper turnkey kan genieten van zijn aankoop. De kosten hiervoor en onze inspanning nemen we vanzelfsprekend mee in ons bod.

We bepalen ons bod dus door de volgende zaken:

· Conditie van de auto

· Kosten voor het turnkey maken van de auto

· Vergoeding van onze inspanning

U kunt langsrijden om uw auto te laten zien. Wij komen ook graag bij u langs om de klassieker te bekijken in zijn natuurlijke habitat.

Uw klassieker in consignatie

Wanneer u uw klassieker aan ons wil verkopen, kan het gebeuren dat u ons bod te laag vindt. Dan kan verkoop in consignatie voor u een betere optie zijn. Wij nemen uw klassieker op in onze voorraad tegen een verkoopprijs die we vooraf contractueel overeenkomen. In ditzelfde contract leggen we vast welke vergoeding we overeenkomen voor onze dienstverlening. Dat kan een vast bedrag zijn of een percentage van de werkelijke verkoopprijs.

Onze dienstverlening bestaat uit:

· Zo goed mogelijk poetsen

· Eenvoudige reparaties aan interieur en exterieur

· Zover mogelijk compleet maken van de historie

· Fotoreportage verzorgen en adverteren op diverse kanalen

· Verkopen en verzorgen voor een correcte afwikkeling van de transactie

Hogere opbrengst

Omdat wij geen werkkapitaal investeren in uw klassieker maar deze wel opnemen in onze verkoopvoorraad, kunnen wij voor u een hogere opbrengst realiseren bij verkoop.

Gedurende de verkoopduur verwachten wij dat uw de klassieker verzekerd en het kenteken niet schorst. Uw klassieker komt te staan in onze bedrijfshal in Wezep.

We leggen alle afspraken vooraf vast in een consignatie-overeenkomst. Daarin nemen we ook de geschatte verkoopduur op. Deze verschilt per klassieker. Dat heeft alles te maken met de courantheid en de staat van de klassieker. De ervaring leert dat dit varieert tussen de 3 en 6 maanden.

No cure no pay

Consignatie is op basis van no cure, no pay. Als de klassieker na de afgesproken periode niet verkocht is, ontvangt u een mooi gepoetste en vaak in betere staat klassieker terug, mét een uitgebreide fotorapportage. En gratis stalling voor de overeengekomen verkoopperiode.